Senaste

Precitec CoaxPrinter- nytt för additiv tillverkning

Precitec CoaxPrinter- ny utrustning för additiv tillverkning

Precitec introducerar nu en ny produkt för additiv tillverkning, lasersvetsning och laserlödning, CoaxPrinter. Här används tråd som tillsatsmaterial och tråden tillförs koaxiellt inne i laserstrålen, och därmed blir processen helt riktningsoberoende. Tråden förvärms av laserstrålen ner mot arbetsstycket, vilket ger ett effektivt utnyttjande av laserenergin. Läs mer »

Nyheter från Precitec på EuroBlech 2016

Precitec presenterar många nyheter vid EuroBlech 2016 i Hannover 25-29 oktober i Hall 11 monter G81. Läs mer »

Precitec IDM mäter svetsdjupet

Precitec har utvecklat ett sensorsystem, Precitec IDM, (in-Process-Depth-Meter) som kan mäta svetsdjupet ”on-line” under svetsning med högeffektlaser. Svetsdjupet är en kritisk parameter vid lasersvetsning och kan nu alltså mätas och dokumenteras i realtid. Läs mer »

Om oss

Levitronics Lasersystem AB startade redan i mitten av 1980-talet med tillverkning och försäljning av ett egenkonstruerat höjdhållningssystem för laserskärning på den nordiska marknaden. Sedan mer än 15 år representerar vi det tyska företaget Precitec GmbH & Co KG i Sverige, Danmark och Norge. Precitec GmbH & Co KG är en världsledande leverantör av tillbehörssystem för laserskärning, lasersvetsning och laserpåsvetsning. Deras skärhuvuden finns som original hos många maskinleverantörer som Adige Sala, FinnPower mfl. Precitec har också ett flertal system för processövervakning vid lasersvetsning och laserskärning.

Vi strävar efter att ge dig som kund en bra service och att hålla låga priser på de produkter vi säljer. Vi tror på långsiktiga relationer med våra kunder och är naturligtvis glada att hjälpa till med råd och tips för effektiv och lönsam laserbearbetning.