Senaste

Precitec CoaxPrinter- nytt för additiv tillverkning

Precitec CoaxPrinter- ny utrustning för additiv tillverkning

Precitec introducerar nu en ny produkt för additiv tillverkning, lasersvetsning och laserlödning, CoaxPrinter. Här används tråd som tillsatsmaterial och tråden tillförs koaxiellt inne i laserstrålen, och därmed blir processen helt riktningsoberoende. Tråden förvärms av laserstrålen ner mot arbetsstycket, vilket ger ett effektivt utnyttjande av laserenergin. Läs mer »

Nyheter från Precitec på EuroBlech 2016

Precitec presenterar många nyheter vid EuroBlech 2016 i Hannover 25-29 oktober i Hall 11 monter G81. Läs mer »

Precitec IDM mäter svetsdjupet

Precitec har utvecklat ett sensorsystem, Precitec IDM, (in-Process-Depth-Meter) som kan mäta svetsdjupet ”on-line” under svetsning med högeffektlaser. Svetsdjupet är en kritisk parameter vid lasersvetsning och kan nu alltså mätas och dokumenteras i realtid. Läs mer »

Nyheter

Precitec CoaxPrinter- nytt för additiv tillverkning

28:e December, 2017

Precitec CoaxPrinter- ny utrustning för additiv tillverkning

Precitec introducerar nu en ny produkt för additiv tillverkning, lasersvetsning och laserlödning, CoaxPrinter. Här används tråd som tillsatsmaterial och tråden tillförs koaxiellt inne i laserstrålen, och därmed blir processen helt riktningsoberoende. Tråden förvärms av laserstrålen ner mot arbetsstycket, vilket ger ett effektivt utnyttjande av laserenergin.

CoaxPrinter

Egenskaper hos CoaxPrinter:

-          Helt riktningsoberoende process med tråd

-          Koaxiell tillförsel av tråden

-          Tråden förvärms homogent av laserstrålen

-          Mycket högt materialutnyttjande

-          Stabil process med stort processfönster

-          Hög processhastighet (> 5m/min)

-          Lätt att integrera i befintliga lasersystem

Precitec CoaxPrinter kan också användas för lasersvetsning med tillsatsmaterial, laserlödning samt traditionell laserpåsvetsning för t.ex. reparationer.

Nyheter från Precitec på EuroBlech 2016

20:e Oktober, 2016

Precitec presenterar många nyheter vid EuroBlech 2016 i Hannover 25-29 oktober i Hall 11 monter G81.

Bl.a. märks deras laser/optik system ”All-in Light” med ProCutter Edge technology som gör det möjligt att skära allt från tunn plåt upp till 30 mm rostfritt med ett skärhuvud, en ny version av ProCutter som klarar 8 kW, samt flera andra huvuden för olika skärtillämpningar. På svetssidan presenteras bl.a. on-line penetrationsdjupsmätning IDM med tvåpunktmätning, samt flera andra processhuvuden. Speciellt intressant är CoaxCladder, ett processhuvud för additiv tillverkning med koaxiell trådmatning och i en annan variant, CoaxBrazer, för laserlödning.

Gör ett besök hos Precitec i Hall 11 monter G81 och ta del av Precitec´s  produktprogram och nyheter!

SpeedCutter

Precitec SpeedCutter är ett nytt, lätt skärhuvud för mycket höga skärhastigheter och hög acceleration.

Precitec IDM mäter svetsdjupet

19:e September, 2016

Precitec har utvecklat ett sensorsystem, Precitec IDM, (in-Process-Depth-Meter) som kan mäta svetsdjupet ”on-line” under svetsning med högeffektlaser. Svetsdjupet är en kritisk parameter vid lasersvetsning och kan nu alltså mätas och dokumenteras i realtid.

Som en ledande tillverkare av processhuvuden för laserbearbetning kan Precitec erbjuda en lösning som är enkel att integrera i existerande Precitec svetshuvuden. Och som en ledande tillverkare av kontaktfria mätsystem kan också företaget reducera hårdvaran till den mest kompakta storleken. Båda har visat sin industriella lämplighet i hundratals applikationer.

Med en bas i låg-koherrent interferometri, med hög robusthet hos de uppmätta värdena mot emissionerna i processen, så är systemet perfekt kvalificerat att ge industrin de mätningar som man har efterfrågat i decennier.

YW52 med IDM (2)Några fördelar med Precitec IDM:

-          Kontaktlös mätning

-          Minskar behov av förstörande provning

-          Lätt att integrera i befintliga maskiner

-          Kompakt design

-          Utprovad sensorteknologi

ProCutter – nytt skärhuvud från Precitec

7:e Maj, 2015

Precitec lanserar ett nytt skärhuvud, ProCutter, för effektiv skärning i tunt, medeltjockt och tjockt material. ProCutter finns i fyra versioner, automatisk, manuell, zoom samt en version utrustad med processövervakning (CutMonitor).ProCutter

Skärhuvudet erbjuder det senaste i Precitec´s teknikutveckling och motsvarar marknadens behov av laserutrustning av högsta kvalitet. Innovativ teknik har kombinerats med väl utprovade koncept, och ger högsta prestanda kombinerat med hög flexibilitet och tillförlitlighet.

ProCutter (automatisk modell) erbjuder:

-          Lätt och nätt design för hög acceleration och skärhastighet

-          Motoriserad positionering av fokalläge för automatisk maskininställning och piercing

-          Snabb styrning av fokalläget

-          Permanent skyddsglasövervakning

-          Helt dammsäker strålgång

-          Status display med lysdioder

-          Visning av parametrar via Bluetooth® och maskininterface

-          Mätning av skärgastryck vid dysan och i skärhuvudet

Tekniska specifikationer:

-          Max lasereffekt: 6 kW (våglängd 1030-1090 nm)

-          Lasermatic® elektroniksystem

-          Fokallängd kollimator: FC 100 mm

-          Fokallängder: FF 125, 150, 175, 200 mm

-          NAMax : 0.13 vid fokallängd 100

-          Vertikal justeringsområde: +6/-9mm (FC100/FF125) till +15/-20mm (FC100/FF200

-          Rak eller vinklad version

-          Mått: 92×115 mm (wxd)

-          Vikt: 4.2 kg (rak version, FF125 mm)

SolidCutter – beprövat skärhuvud

11:e November, 2014

Skärhuvudet SolidCutter är ett beprövat verktyg för högkvalitativ industriell  laserskärning. Även vid skärning av  komponenter med komplex form t.ex. inom bilindustrin, så garnterar den snabba rörelsen hög och jämn skärkvalitet , även vid höga hastigheter. Designen är slank och mediaanslutningarna finns samlade upptill på huvudet vilket ger goda åtkomstmöjligheter vid  3D-skärning med robot.

SolidCutter

SolidCutter har också tillförlitlig optik som fungerar över lång tid i tuffa miljöer tack vare en gastät optikkammare. SolidCutter finns både i rak och 90 grader vinklad version.
Några tekniska data:
Max lasereffekt:  4 kW  (900-1080 nm)
Fokallängder: 75 mm, 100 mm och 125 mm
Fokallängd kollimator: 75 mm. 100 mm
Längd: från 350 mm
Slaglängd: +- 15 mm

The ScanTracker

11:e November, 2014

Precitec marknadsför ett nytt laserverktyg, the Scan Tracker,  som kombinerar fogföljning och optimal svetsbredd.  Det ger ökade möjligheter att utföra lasersvetsning under olika förhållanden,  speciellt  vid fogar med varierande spaltbredd.

LPF with Scan TrackerVarje svetsuppgift kräver en strålstorlek som kan anpassas till applikationen och den effektiva stålbredden kan optimeras för varje svets vilket ger en stabil process.The ScanTracker ger möjlighet att anpassa strålbredden till varierande spaltbredder och ökar förmågan att överbrygga spalter vid stumfogsvetsning. Processen kan enkelt optimeras utan att man behöver byta fokallängd på optiken. The ScanTracker är också säker och användarvänlig. Se produktinformation

LightCutter

24:e November, 2012

LightCutter passar för små- och medelstora skärmaskiner. Skärhuvudet klarar lasereffekter som gör att rostfritt stål kan skäras upp till 5 mm och stålplåt upp till 10 mm. LightCutter är industriellt beprövat och uppfyller alla krav på ett modernt och tillförlitligt laserskärhuvud.

LightCutter kan integreras i planskärmaskiner  med effekter upp till 2kW. Skärhuvudet är helt förseglat och fokuseringslinsen hålls ren genom en trycktät kassett för skyddsglasfönstret. Optiken tillverkas av högste optiska kvalitet som garanterar en stabil fokusering.

LightCutter

Skärhuvud DS 1.5″

19:e November, 2011

Precitecs skärhuvud DS 1.5″ är speciellt anpassad för 3D-skärning och skärning av fasade kanter. Det har integrerad höjdhållning med Precitec’s beprövade Lasermatic system och ett kassettsystem för snabba linsbyten. Det klarar högtrycksskärning med gastryck upp till 25 bar och finns i två fokallängder; 5″ (127 mm) och 7″ (190.5 mm).

DS1.5_2

DS1.5″ använder en linsdiameter av 1.5″ (38.1 mm) och har integrerad vattenkylning av vitala komponenter i huvudets övre och nedre delar. Alla delar i huvudet som leder kylvätskan  är tillverkade av rostfritt stål. Linsen kyls av skärgasen coh äv munstucket är gaskylt.

DS1.5″ har längden 187 mm  och diameter 105 mm. Vikten är 3.4 kg.

Teknisk information, läs mer