Senaste

Precitec CoaxPrinter- nytt för additiv tillverkning

Precitec CoaxPrinter- ny utrustning för additiv tillverkning

Precitec introducerar nu en ny produkt för additiv tillverkning, lasersvetsning och laserlödning, CoaxPrinter. Här används tråd som tillsatsmaterial och tråden tillförs koaxiellt inne i laserstrålen, och därmed blir processen helt riktningsoberoende. Tråden förvärms av laserstrålen ner mot arbetsstycket, vilket ger ett effektivt utnyttjande av laserenergin. Läs mer »

Nyheter från Precitec på EuroBlech 2016

Precitec presenterar många nyheter vid EuroBlech 2016 i Hannover 25-29 oktober i Hall 11 monter G81. Läs mer »

Precitec IDM mäter svetsdjupet

Precitec har utvecklat ett sensorsystem, Precitec IDM, (in-Process-Depth-Meter) som kan mäta svetsdjupet ”on-line” under svetsning med högeffektlaser. Svetsdjupet är en kritisk parameter vid lasersvetsning och kan nu alltså mätas och dokumenteras i realtid. Läs mer »

Nyheter från Precitec på EuroBlech 2016

20:e Oktober, 2016

Precitec presenterar många nyheter vid EuroBlech 2016 i Hannover 25-29 oktober i Hall 11 monter G81.

Bl.a. märks deras laser/optik system ”All-in Light” med ProCutter Edge technology som gör det möjligt att skära allt från tunn plåt upp till 30 mm rostfritt med ett skärhuvud, en ny version av ProCutter som klarar 8 kW, samt flera andra huvuden för olika skärtillämpningar. På svetssidan presenteras bl.a. on-line penetrationsdjupsmätning IDM med tvåpunktmätning, samt flera andra processhuvuden. Speciellt intressant är CoaxCladder, ett processhuvud för additiv tillverkning med koaxiell trådmatning och i en annan variant, CoaxBrazer, för laserlödning.

Gör ett besök hos Precitec i Hall 11 monter G81 och ta del av Precitec´s  produktprogram och nyheter!

SpeedCutter

Precitec SpeedCutter är ett nytt, lätt skärhuvud för mycket höga skärhastigheter och hög acceleration.