Senaste

Precitec CoaxPrinter- nytt för additiv tillverkning

Precitec CoaxPrinter- ny utrustning för additiv tillverkning

Precitec introducerar nu en ny produkt för additiv tillverkning, lasersvetsning och laserlödning, CoaxPrinter. Här används tråd som tillsatsmaterial och tråden tillförs koaxiellt inne i laserstrålen, och därmed blir processen helt riktningsoberoende. Tråden förvärms av laserstrålen ner mot arbetsstycket, vilket ger ett effektivt utnyttjande av laserenergin. Läs mer »

Nyheter från Precitec på EuroBlech 2016

Precitec presenterar många nyheter vid EuroBlech 2016 i Hannover 25-29 oktober i Hall 11 monter G81. Läs mer »

Precitec IDM mäter svetsdjupet

Precitec har utvecklat ett sensorsystem, Precitec IDM, (in-Process-Depth-Meter) som kan mäta svetsdjupet ”on-line” under svetsning med högeffektlaser. Svetsdjupet är en kritisk parameter vid lasersvetsning och kan nu alltså mätas och dokumenteras i realtid. Läs mer »

Precitec IDM mäter svetsdjupet

19:e September, 2016

Precitec har utvecklat ett sensorsystem, Precitec IDM, (in-Process-Depth-Meter) som kan mäta svetsdjupet ”on-line” under svetsning med högeffektlaser. Svetsdjupet är en kritisk parameter vid lasersvetsning och kan nu alltså mätas och dokumenteras i realtid.

Som en ledande tillverkare av processhuvuden för laserbearbetning kan Precitec erbjuda en lösning som är enkel att integrera i existerande Precitec svetshuvuden. Och som en ledande tillverkare av kontaktfria mätsystem kan också företaget reducera hårdvaran till den mest kompakta storleken. Båda har visat sin industriella lämplighet i hundratals applikationer.

Med en bas i låg-koherrent interferometri, med hög robusthet hos de uppmätta värdena mot emissionerna i processen, så är systemet perfekt kvalificerat att ge industrin de mätningar som man har efterfrågat i decennier.

YW52 med IDM (2)Några fördelar med Precitec IDM:

-          Kontaktlös mätning

-          Minskar behov av förstörande provning

-          Lätt att integrera i befintliga maskiner

-          Kompakt design

-          Utprovad sensorteknologi