Senaste

Precitec CoaxPrinter- nytt för additiv tillverkning

Precitec CoaxPrinter- ny utrustning för additiv tillverkning

Precitec introducerar nu en ny produkt för additiv tillverkning, lasersvetsning och laserlödning, CoaxPrinter. Här används tråd som tillsatsmaterial och tråden tillförs koaxiellt inne i laserstrålen, och därmed blir processen helt riktningsoberoende. Tråden förvärms av laserstrålen ner mot arbetsstycket, vilket ger ett effektivt utnyttjande av laserenergin. Läs mer »

Nyheter från Precitec på EuroBlech 2016

Precitec presenterar många nyheter vid EuroBlech 2016 i Hannover 25-29 oktober i Hall 11 monter G81. Läs mer »

Precitec IDM mäter svetsdjupet

Precitec har utvecklat ett sensorsystem, Precitec IDM, (in-Process-Depth-Meter) som kan mäta svetsdjupet ”on-line” under svetsning med högeffektlaser. Svetsdjupet är en kritisk parameter vid lasersvetsning och kan nu alltså mätas och dokumenteras i realtid. Läs mer »

SolidCutter – beprövat skärhuvud

11:e November, 2014

Skärhuvudet SolidCutter är ett beprövat verktyg för högkvalitativ industriell  laserskärning. Även vid skärning av  komponenter med komplex form t.ex. inom bilindustrin, så garnterar den snabba rörelsen hög och jämn skärkvalitet , även vid höga hastigheter. Designen är slank och mediaanslutningarna finns samlade upptill på huvudet vilket ger goda åtkomstmöjligheter vid  3D-skärning med robot.

SolidCutter

SolidCutter har också tillförlitlig optik som fungerar över lång tid i tuffa miljöer tack vare en gastät optikkammare. SolidCutter finns både i rak och 90 grader vinklad version.
Några tekniska data:
Max lasereffekt:  4 kW  (900-1080 nm)
Fokallängder: 75 mm, 100 mm och 125 mm
Fokallängd kollimator: 75 mm. 100 mm
Längd: från 350 mm
Slaglängd: +- 15 mm