Senaste

Precitec CoaxPrinter- nytt för additiv tillverkning

Precitec CoaxPrinter- ny utrustning för additiv tillverkning

Precitec introducerar nu en ny produkt för additiv tillverkning, lasersvetsning och laserlödning, CoaxPrinter. Här används tråd som tillsatsmaterial och tråden tillförs koaxiellt inne i laserstrålen, och därmed blir processen helt riktningsoberoende. Tråden förvärms av laserstrålen ner mot arbetsstycket, vilket ger ett effektivt utnyttjande av laserenergin. Läs mer »

Nyheter från Precitec på EuroBlech 2016

Precitec presenterar många nyheter vid EuroBlech 2016 i Hannover 25-29 oktober i Hall 11 monter G81. Läs mer »

Precitec IDM mäter svetsdjupet

Precitec har utvecklat ett sensorsystem, Precitec IDM, (in-Process-Depth-Meter) som kan mäta svetsdjupet ”on-line” under svetsning med högeffektlaser. Svetsdjupet är en kritisk parameter vid lasersvetsning och kan nu alltså mätas och dokumenteras i realtid. Läs mer »

LightCutter

24:e November, 2012

LightCutter passar för små- och medelstora skärmaskiner. Skärhuvudet klarar lasereffekter som gör att rostfritt stål kan skäras upp till 5 mm och stålplåt upp till 10 mm. LightCutter är industriellt beprövat och uppfyller alla krav på ett modernt och tillförlitligt laserskärhuvud.

LightCutter kan integreras i planskärmaskiner  med effekter upp till 2kW. Skärhuvudet är helt förseglat och fokuseringslinsen hålls ren genom en trycktät kassett för skyddsglasfönstret. Optiken tillverkas av högste optiska kvalitet som garanterar en stabil fokusering.

LightCutter