Senaste

Precitec CoaxPrinter- nytt för additiv tillverkning

Precitec CoaxPrinter- ny utrustning för additiv tillverkning

Precitec introducerar nu en ny produkt för additiv tillverkning, lasersvetsning och laserlödning, CoaxPrinter. Här används tråd som tillsatsmaterial och tråden tillförs koaxiellt inne i laserstrålen, och därmed blir processen helt riktningsoberoende. Tråden förvärms av laserstrålen ner mot arbetsstycket, vilket ger ett effektivt utnyttjande av laserenergin. Läs mer »

Nyheter från Precitec på EuroBlech 2016

Precitec presenterar många nyheter vid EuroBlech 2016 i Hannover 25-29 oktober i Hall 11 monter G81. Läs mer »

Precitec IDM mäter svetsdjupet

Precitec har utvecklat ett sensorsystem, Precitec IDM, (in-Process-Depth-Meter) som kan mäta svetsdjupet ”on-line” under svetsning med högeffektlaser. Svetsdjupet är en kritisk parameter vid lasersvetsning och kan nu alltså mätas och dokumenteras i realtid. Läs mer »

Skärhuvud DS 1.5″

19:e November, 2011

Precitecs skärhuvud DS 1.5″ är speciellt anpassad för 3D-skärning och skärning av fasade kanter. Det har integrerad höjdhållning med Precitec’s beprövade Lasermatic system och ett kassettsystem för snabba linsbyten. Det klarar högtrycksskärning med gastryck upp till 25 bar och finns i två fokallängder; 5″ (127 mm) och 7″ (190.5 mm).

DS1.5_2

DS1.5″ använder en linsdiameter av 1.5″ (38.1 mm) och har integrerad vattenkylning av vitala komponenter i huvudets övre och nedre delar. Alla delar i huvudet som leder kylvätskan  är tillverkade av rostfritt stål. Linsen kyls av skärgasen coh äv munstucket är gaskylt.

DS1.5″ har längden 187 mm  och diameter 105 mm. Vikten är 3.4 kg.

Teknisk information, läs mer